Dapper

Mijn eerste kwaliteit is dapperheid. Ik ga graag het experiment aan en uit mijn comfortzone. Daarbij blijf ik trouw aan mijn waarden. Ook als dat betekent dat ik een afwijkende mening heb in een overleg of groep (menig partner zal dit met plezier beamen, omdat deze andere mening vaak tot mooie gesprekken of momenten leidt). Ik maak daarvoor gebruik van de technieken van het zachtmoedig krijgerschap en mindfulness.

Zie voor meer inspiratie en informatie: Verborgen dimensie van leiderschap – AnoukA Training en Home – The Center for Transformational Presence

Wijs

Een tweede kwaliteit is wijsheid. Ik luister. Naar de woorden. Naar de bedoeling achter de woorden. En ook naar wat zich nog aandient: de toekomst. En naar de lessen uit ons (recente) verleden. Mijn wijsheid is het instrument waarmee ik deze informatie weet te ordenen en te verwoorden. Zodat anderen en ik zelf richting hebben.

Mijn inspiratiebronnen: Hannah Ahrendt, Maya Angelou, Paulo Coelho

Leider

Ik ben een bezield en bezielend leider. Dit leiderschap draait niet om mij. Dit leiderschap draait om de ander (individuen, teams, organisaties) en om wat we samen willen en kunnen bereiken. De essentie van mijn leiderschap is ‘presencing’: het vanuit visie – of zoals Otto Scharmer het noemt de toekomst – (bege)leiden van de mensen of organisaties naar persoonlijke groei en professionele resultaten.

Mijn rol: de weg wijzen. Mijn overtuiging: elke beweging, hoe klein ook, helpt.

Mijn inspiratiebronnen: Angela Merkel, ‘Leiden vanuit de Toekomst’ Otto Scharmer en Katrin Kaufer (samenvatting op https://www.greenbridges.nl/portfolio-item/leiden-vanuit-de-toekomst/ ), Herman Wijffels

Betrokken

Ik sta voor een rechtvaardige en duurz/same wereld. Zowel privé als zakelijk probeer ik dagelijks keuzes te maken die hier een bijdrage aan leveren. Van de koffie die ik drink tot de keuze waar ik mijn tijd aan besteed. Dit leidt overigens ook wel eens tot niet zulke duurz/same keuzes. Soms bewust, meestal onbewust. Of omdat ik door gebrek aan kennis soms echt niet weet waar ik goed aan doe.

Inspiratiebronnen: Michelle Obama, Urgenda, Natuurlijk Kapitaal.nl | Inspiratie, opinie en tools om aan de slag te gaan

Verbonden

Door verbinding tot resultaten komen. Ik werk samen en vanuit verbinding, omdat dit tot de meest duurzame resultaten leidt. Verbinding met de organisatie, de individuele medewerkers / directieleden, de klanten en natuurlijk verbinding met het resultaat. Als leider kies ik daarbij de weg van hoofd, hart en intuïtie. Ik laat mezelf niet thuis op het nachtkastje: wie ik ben, werkt ook mee. Met alle kwetsbaarheid die daarbij komt kijken. 

Inspiratiebron: Naast al die mensen die ik persoonlijk ken: https://www.zarayda.nl/